Micromanagen kilt de groei van je bedrijf

 

Voor werknemers is er niets onprettiger dan continu geobserveerd en gecontroleerd worden. Uit ervaring spreek ik dat het toch aantrekkelijk kan zijn om je intensief met elk onderdeel van het bedrijfsproces te bemoeien. Ook ik heb moeite gehad met delegeren en loslaten, maar dit heeft er juist voor gezorgd dat Studio Campo kan en blijft groeien. 

 

Je kunt niet alles alleen doen

In de beginfase van Studio Campo was het vaak ‘Bas zijn wil is wet’. Ik nam alle beslissingen en wilde graag dat communicatie via mij verliep. Ook dacht ik vaak: “als ik wil dat iets goed gedaan wordt, moet ik het zelf doen.” Maar met de jaren heb ik geleerd dat je het niet allemaal goed kunt doen door alles in je eentje te proberen.

 

Om te groeien moet je leren loslaten

Studio Campo bleef groeien en op een gegeven moment kreeg ik het té druk. En dus zat er niks anders op dan ‘leren loslaten’. Een opdrachtgever, die vroeg naar twee logovoorstellen, zorgde voor een extra push. Het ene logo werd ontworpen door een werknemer en de ander ontwierp ik zelf. Ik was ervan overtuigd dat die van mij beter was, maar de klant koos voor de ander. Toen kwam het besefmoment: niet alles waarvan ik denk dat goed is, vindt de opdrachtgever ook goed.

 

Vertrouw op de kracht van anderen

Ook voor werknemers doet micromanagen weinig goeds. Een organisatie met gemotiveerd en enthousiast personeel begint met een eenvoudig concept: vertrouwen. Dit kan lastig zijn, zeker als je jouw organisatie vanaf de grond hebt opgebouwd. Het is jouw ‘kindje’, waardoor het moeilijk kan zijn om kleine delen ervan aan andere mensen toe te vertrouwen. Toch is het zo dat wanneer je jouw werknemers constant onderbreekt, je kostbare tijd verspilt. En als je je werknemers niet volledig kunt vertrouwen, waarom heb je ze dan aangenomen? Laat je medewerkers doen waar ze goed in zijn, en laat ze weten dat ze dat mogen.

 

Werk AAN je bedrijf in plaats van erIN

Als manager is het belangrijk om jouw bedrijf in de gaten te houden, maar alleen als onderdeel van het grote geheel. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn toezicht houden en het bedrijf laten groeien. En dit kan alleen door je terug te trekken en afstand te nemen van uitvoerende werkzaamheden. En dus zal je moeten delegeren of uitbesteden.

Misschien kan ik je hier verder mee helpen:
1.  Download 7 stappenplan voor jouw Mini Marketing Actie.
2. Download de gratis Checklijst voor goede marketing.
3. Hulp nodig met jouw marketing? Neem contact op met Studio Campo.

Misschien kan ik je hier verder mee helpen:
1. Download 7 stappenplan voor jouw Mini Marketing Actie. 2. Download Checklist voor goede reclame. 3. Hulp nodig met jouw marketing? Neem contact op met Studio Campo.

Verbeter jouw marketing en groei jouw business sneller.

Sluit je aan bij collega ondernemers die om de week op zaterdag Business Met Bas ontvangen. Hierin krijg je een uitvoerbare tip op het gebied van marketing en bedrijfsgroei.

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om en zal deze nooit doorverkopen.

Over de nieuwsbrief Business Met Bas
Om de week stuur ik op zaterdagochtend
een mail met hierin een tip op het gebied van marketing, bedrijfsgroei of persoonlijke ontwikkeling. Deze tips komen uit mijn persoonlijk ervaring van het opbouwen en runnen van 2 bedrijven.

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om en zal deze nooit doorverkopen.