BMB#24 Van klant tot ambassadeur: Hoe testimonials en reviews jouw merk versterken

In vroege jaren was de manier van reclame maken vooral het zo hard mogelijk roepen dat je beste bent. Dit veranderde langzaamaan in het laten zien dat je beste beste bent. Maar in de huidige marketing draait het veel ook om het van anderen horen dat je de beste bent.

Een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken, is door gebruik te maken van reviews en testimonials.

Veiligheid en zekerheid staan niet voor niets bijna onderaan de piramide van Maslow. Wanneer je iets wilt kopen of proberen en je hoort van iemand anders ,die je misschien ook kent, dat je dat vooral moet doen, dan neemt dit jouw twijfel snel weg.

Zo werkt dit ook bij positieve reviews en testimonials. Het is de bevestiging van anderen die je voor zijn gegaan die het bewijs leveren dat een bedrijf een goed product of dienst heeft geleverd.

Wanneer je het op de juiste manier inzet kunnen dit speerpunten zijn die tonen hoe jouw producten of diensten het leven van andere mensen hebben verbeterd.

Daarom kan het gebruik maken van dit soort positieve reviews en verhalen helpen bij het versterken van jouw merk.

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op hoe klantverhalen jouw bedrijf kunnen laten groeien en hoe je ze effectief kunt inzetten.

 

1. Verzamel authentieke verhalen

Het begint met authentieke verhalen van echte klanten. Vraag tevreden klanten om hun ervaringen te delen en te beschrijven hoe jouw producten of diensten hun problemen hebben opgelost of hun leven hebben verbeterd. Authentieke verhalen wekken vertrouwen op bij potentiële klanten, omdat ze weten dat ze niet worden misleid.

 

2. Zorg voor verschillende verhalen

Een verscheidenheid aan klantverhalen is het beste. Verzamel reviews van verschillende klanten, waaronder verschillende doelgroepen en gebruiksscenario’s. Hierdoor kunnen meer potentiële klanten zich identificeren met jouw merk en producten.

Je kunt de verhalen ook sturen door bij het vragen om een review een specifieke vraag te stellen die ze kunnen beantwoorden. Hierdoor krijg je verschillende soorten antwoorden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wat vind je de van de kwaliteit van het product?
  • Hoe vond je onze communicatie?
  • Hoe verliep de afhandeling?
  • Was er iets waardoor je positief verrast was tijdens het proces?

 

3. Voeg visuele elementen toe

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Voeg visuele elementen toe aan jouw klantverhalen, zoals foto’s of video’s van klanten die jouw producten of diensten gebruiken. Dit maakt de verhalen boeiender en overtuigender.

In het #CAMPO Magazine vertellen we over verschillende klantcases. Bij deze cases plaatsen we vaak een foto van onze opdrachtgever om de samenwerking met hen te benadrukken. De lezers van ons magazine weten dan zeker dat onze opdrachtgevers blij zijn met ons werk, anders hadden ze niet voor de foto geposeerd en toestemming gegeven om een stuk te schrijven over hun project.

 

4. Integreer verhalen in campagnes

Klantverhalen zijn dus een vorm van social-proof. En kunnen daarom ook een integraal onderdeel zijn van jouw marketingcampagnes. Plaats ze op jouw website, sociale mediakanalen en in e-mailmarketing om de uitkomsten van jouw merk op jouw klanten te benadrukken. Deze verhalen kunnen het verschil maken wanneer potentiële klanten jouw producten of diensten onderzoeken.

 

5. Bouw vertrouwen op

Het opbouwen van vertrouwen is zeer belangrijk in marketing. Internet heeft alles transparant gemaakt en er voor gezorgd dat je niet zomaar van alles kunt claimen. Klantverhalen tonen aan dat anderen jouw merk vertrouwen en tevreden zijn met hun aankoop. Dit geeft potentiële klanten het vertrouwen om ook met jou in zee te gaan.

Kortom, klantverhalen, review en testimonials zijn niet alleen een optionele toevoeging aan jouw marketingstrategie: ze zorgen ervoor dat een potentiële klant overtuigd wordt en zijn dus een belangrijk instrument om vertrouwen op te bouwen en jouw bedrijf te laten groeien.

Verzamel authentieke verhalen, diversifieer jouw selectie, voeg visuele elementen toe en integreer ze in jouw campagnes. Op deze manier kun je potentiële klanten laten zien hoe jouw producten of diensten echte waarde toevoegen aan mensenlevens en bedrijven. En tonen tevens aan hoe betrouwbaar jouw bedrijf is.

Misschien kan ik je hier verder mee helpen:
1.  Download 7 stappenplan voor jouw Mini Marketing Actie.
2. Download de gratis Checklijst voor goede marketing.
3. Hulp nodig met jouw marketing? Neem contact op met Studio Campo.

Misschien kan ik je hier verder mee helpen:
1. Download 7 stappenplan voor jouw Mini Marketing Actie. 2. Download Checklist voor goede reclame. 3. Hulp nodig met jouw marketing? Neem contact op met Studio Campo.

Verbeter jouw marketing en groei jouw business sneller.

Sluit je aan bij collega ondernemers die om de week op zaterdag Business Met Bas ontvangen. Hierin krijg je een uitvoerbare tip op het gebied van marketing en bedrijfsgroei.

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om en zal deze nooit doorverkopen.

Over de nieuwsbrief Business Met Bas
Om de week stuur ik op zaterdagochtend
een mail met hierin een tip op het gebied van marketing, bedrijfsgroei of persoonlijke ontwikkeling. Deze tips komen uit mijn persoonlijk ervaring van het opbouwen en runnen van 2 bedrijven.

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om en zal deze nooit doorverkopen.