Altijd zichtbaar kúnnen zijn

Door seizoensgebonden veranderingen, economische schommelingen en andere externe factoren kan het aantal opdrachten van je bedrijf fluctueren. Natuurlijk heb je niet altijd directe invloed op bepaalde oorzaken. Maar, als een potentiële klant naar jouw product zoekt en jij niet zichtbaar bent, zal een concurrent die wél zichtbaar is naar voren komen.

Misschien is het voor jouw bedrijf niet nodig om altijd zichtbaar te zijn. Toch is het wel belangrijk om voorbereid te zijn op de momenten dat zichtbaarheid wél noodzakelijk wordt. Veel bedrijven maken de fout door pas aan marketing te denken op het moment dat het aantal opdrachten afneemt. Op dat moment is het vaak te laat om direct en effectief te reageren, want er is niets beschikbaar om direct in te zetten.

Daarom adviseer ik altijd een constante voorraad aan marketingmaterialen. Dit kan variëren van brochures en flyers tot digitale content zoals social media berichten en e-mailcampagnes. Zorg dat deze materialen uptodate zijn of gemakkelijk aangepast kunnen worden op de huidige situatie.

Neem deze zomerperiode eens tijd om na te denken: wat heb jij klaarliggen om zichtbaar te zijn? Kun jij direct schakelen zodra je opdrachten wat terug beginnen te lopen? Weet ook voor jezelf wanneer dit moment van schakelen zou moeten zijn, zodat je op tijd actie kunt ondernemen. Zo zorg je ten alle tijden voor een doorlopende, goed gevulde orderportefeuille.

Ik wens je een mooie zomer!

Misschien kan ik je hier verder mee helpen:
1.  Download 7 stappenplan voor jouw Mini Marketing Actie.
2. Download de gratis Checklijst voor goede marketing.
3. Hulp nodig met jouw marketing? Neem contact op met Studio Campo.

Misschien kan ik je hier verder mee helpen:
1. Download 7 stappenplan voor jouw Mini Marketing Actie. 2. Download Checklist voor goede reclame. 3. Hulp nodig met jouw marketing? Neem contact op met Studio Campo.

Verbeter jouw marketing en groei jouw business sneller.

Sluit je aan bij collega ondernemers die om de week op zaterdag Business Met Bas ontvangen. Hierin krijg je een uitvoerbare tip op het gebied van marketing en bedrijfsgroei.

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om en zal deze nooit doorverkopen.

Over de nieuwsbrief Business Met Bas
Om de week stuur ik op zaterdagochtend
een mail met hierin een tip op het gebied van marketing, bedrijfsgroei of persoonlijke ontwikkeling. Deze tips komen uit mijn persoonlijk ervaring van het opbouwen en runnen van 2 bedrijven.

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om en zal deze nooit doorverkopen.